Page content

Vleesvocabulaire #2: Het vlees onder de pekel houden.

Vleesvocabulaire #2: Het vlees onder de pekel houden.

Waar komt dit vlees gezegde vandaan?

Vroeger toen men nog geen koelkast had werd vlees in water met zout gelegd.
Gepekeld water(water met zout) werd gebruikt om de houdbaarheid te verbeteren.
Lucht wat bijna compleet bestaat uit stikstofgas en zuurstof gas zorgt ervoor dat de houdbaarheid naar beneden gaat, vandaar is het van belang dat het vlees ten aller tijde compleet ondergedompeld is in water met zout.

Als iemand tegenwoordig het vlees onder de pekel houd wordt hiermee bedoeld dat hij/zij zichzelf goed doordrenkt met ”water met zout”.
Met andere woorden, het vlees onder de pekel houden betekend dat iemand een zware drinker is.

Bonus spreekwoord:

Met spek schieten. Iemand schiet met spek wanneer hij of zij overdrijft of zelfs opschept!

Dit was de vleesvocabulaire van deze week, heeft u zelf een interessant/leuk spreekwoord of gezegde laat het weten inde comments hier beneden!

 

Tommy

 

Comment Section

0 reacties op “Vleesvocabulaire #2: Het vlees onder de pekel houden.

Plaats een reactie


*